Здравейте, ако съм безработен и нямам доходи - дължа единоствено едно посещение до НАП с някакъв екземпляр 7 и 26лв. месечно. Ако имам приход от да кажем 250 000лв. като физическо лице от търговия с договори за разлика /валутна търговия он-лайн на стария ми лаптоп, най-просто казано/, си дължа 10% стандартно началото на другата година.
1.Това отразява ли се по-някакъв начин на размера на здравните ми осигуровки, след като си подам декларацията за този приход и все още съм безработен /за какво ми е да работя изобщо/
2. възниква ли задължитено осигуряване към ДОО след този момент /примерно длъжен ли съм да се обявя на свободна професилия или друга форма на самоосигуряване/
3.Най-общо знам, че при над 50000лв. доход трябва да се регистрирам по ДДС, но при условие че аз нищо не продавам за какво ДДС изобщо ще се ползва в този случай, след като съм само спекулант и то виртуално?
4.Ако декларирам покупко продажба на криптовалута пак за над 50 000лв, пак ли трябва да се регистрирам по ДДС и какво изобщо ще го правя това ДДС в сделките ми като физическо лице?
5.Ако случайно имам дялове в дружество в чубина което ми е изплатило дивидент - трябва ли да декларирам нещо и да плащам пак данъци?
6.То се е видяло, че ще си ползвам двойното гражданство и нищо няма да платя, но ако на някой му е интересен казуса, може и да пише нещо. Благодаря.